Köpa hus
på rivieran

Går man till en fransk mäklare i Vallauris kommer denne att tala sig varm om orten, och naturligtvis göra allt för att sälja objekt i Vallauris. Jag kommer däremot att varna er – eftersom Vallauris har Rivierans högsta kriminalitet!

Det är annorlunda att göra husaffärer i Frankrike än i Sverige. Franska mäklare arbetar till exempel mycket lokalt – en mäklare i Nice säljer bara i Nice, eller till och med bara i sitt kvarter. Jag arbetar helt annorlunda, och på en dag kan jag visa mina kunder 10-15 objekt i olika områden över hela Rivieran. Kunden skulle behöva koppla in 5-6 franska mäklare för att få samma bredd.

Bland mina objekt är flera för högt värderade, beroende på att säljarna överskattar priset. När jag visar dessa objekt för kunder, berättar jag att priset är för högt, och om kunden är intresserad får han ge säljaren ett bud i den nivå jag uppskattar marknadsvärdet till.

Med min långa erfarenhet som mäklare, tillsammans med min totala överblick över marknaden, är det mitt mäklaransvar att se till att mina kunder inte får betala överpris.